Dalbakkegaard

Historie

Historien her på Dalbakkegaard kan skrives langt tilbage i tiden.
Men det er kun i ca. de seneste 25 år gården her har haft med specialafgrøder til salg at gøre.

Og siden år 2009 har vi hovedsagligt beskæftiget os med produktion af fjerkræ og æg. Økologisk blev vi i år 2018.

 

Familien Hansen

Mor Dorthe, Far Bryan, vore dejlige børn Cecilie, Andrea og Victor, og vores Berner Sennenhund Sally. Vi er 8. generation her på slægtsgården Dalbakkegaard i Vester Ulslev.

Vores store interesse er at producere lækre smagfyldte økologiske frilandskyllinger, friske æg og et lille sortiment af sæsonens grøntsager. Øko ænder produceres op til Mortens Aften og Jul.
 
Efter at gården, tilbage i tiderne har huset både grise, høns og kød- og malke-kvæg besluttede Bryans forældre at sætte dyerene ud og tilplante et lille stykke jord med grønne asparges.
 
Det var sådan det hele startede. Asparges er en sjælden afgrøde på disse kanter og efter en lille produktion af de saftige grønne stængler gennem ca. 25 år, forøgede vi, ved vores overtagelse/ankomst her til gården(1999), arealet med adskillige m2. Nu dyrker vi desværre ikke længere grønne asparges.
 
I 2009 startede kapitlet med at have Frilands-Kyllinger - og det er vores hjertesag nu og i fremtiden.
 
Til gården hører i dag 65 hektar jord, og der er forpagtet yderligere 75 hektar, hvor vi dyrker byg, hvede, sukkerroer, græs og majs til kvægfoder.


 

Nyhedsbrev
Modtag nyheder, tilbud og inspiration fra Dalbakkegaard i din indbakke.

Design og produktion: Krydspunkt.dk