Dalbakkegaard

Gode råd

 

Optøning af ænder
Tag anden op 3-4 dage før du skal bruge den - og lad den tø LANGSOMT op.
Ellers er der risiko for at den bliver tør...
Læg den i køleskabet og mærk på den løbende...

Kyllinger på frost samt optøning:
Det siges at kyllinger kan ligge i fryseren i op til 9 måneder, men det behøver de jo ikke...;o)
Og det tager ca. 2 døgn at tø en kylling op der vejer ca. 2 kg. v. max 5 grader køl.


Opbevaring af Grønne Asparges:

Disse grønne stængler er bedst når de er helt friske, men skal de ligge opbevaret et par dage er det bedst i en lille plastpose på køl. Her kan de holde sig friske i ca. 3-4 dage.

Er de blevet lidt slappe i det, kan de friskes op ved at man stiller dem i et glas koldt vand i ca. 30 min., så de suger fugt op i stænglen igen.


Ny-slynget Honning:

Skal helst spises indenfor 14 dage - 3 uger, da det ellers kan krystallisere.

Ny-lagte æg:

Helt ny-lagte æg kan godt være porøse i hviden hvis de koges til hårdkogte æg. Det har ingen betydning for smagen, men de kan også godt være lidt vanskelige at pille. Et godt råd kan være at koge dem med en skefuld salt, det skulle gøre dem nemmere at pille.


 

Nyhedsbrev
Modtag nyheder, tilbud og inspiration fra Dalbakkegaard i din indbakke.

Design og produktion: Krydspunkt.dk