Dalbakkegaard

Opskrifter & tips

Bliv inspireret her!!

 

Coq´au vin á la Dalbakkegaard


til 6-8 personer.
 
1 Dalbakkens kylling på ca 2 kg. 3 løg pillet og skåret i kvarte 3 gulerødder skrællet og skåret i 1,5 cm stykker 250 g hele champignon renset og skåret i kvarte 150 g bacon i 1x1 cm tern 2 fed hvidløg Rapsolie Salt, Peber Smør
 

1 lille krydderbuket af timian, persille, rosmarin og laurbær

½ -1 flaske kraftig rødvin (ca.)

Ca. 2½ dl kyllingefond eller hønsebouillon – (til kødet er dækket)

 

Skær lår og vinger af kyllingen. Del kyllingen i overlår og underlår og del evt. overlåret i 2 stykker. Skær vingespidserne af kyllingevingerne. Skær brystet fra og del det i 3-4 stykker. Læg stykkerne på et fad og drys meget let med salt og lad dem hvile til bacon og grønsager er svitset. Gem evt. skrog til at koge fond eller suppe på.

 

Varm et par spsk rapsolie i en stegegryde. Steg bacon i tern i olien til de er gyldne. Tag dem op. Svits løg i det samme fedtstof og tag dem op. Svits nu champignon med et fed hvidløg. Tag dem op og hæld skyen fra gryden hen over champignon.

Tag gryden fra varmen.

Vend kyllingestykkerne i mel tilsat salt og peber. (Melet er med til at jævne sovsen undervejs). Brun kødet i en blanding af smør og olie. Læg krydderbuketten, 1 fed hvidløg og gulerødder ned til kødet. Hæld rødvin og kyllingefond over kyllingestykkerne til det dækker. Lad retten simre under låg i ca. 35 min. Tag bryststykkerne op og læg dem på et fad. Tilsæt løg og bacon, og lad retten simre yderligere 30-40 minutter. Fjern krydderbuket. Tilsæt champignoner med sky og jævn evt. sovsen med majsstivelse.  Smag til med salt og peber. Server med hakket persille.

Tilbehør:  evt. en kartoffelrodfrugtmos og en grøn salat, eller brød og salat.

Tips 1.

En 2 kg Dalbakkens kylling kan erstattes af Dalbakkens overlår og lår.

Tips 2.

2 dags pie

En evt. rest kan blive til en ny middag. Pil kødet fra benene på kyllingestykker. Skær evt. bryststykker i tern. Læg kødet tilbage til sovs og grønsager og hæld det op i et smurt ildfast fad. Læg en rodfrugtmos eller kartoffelmos på toppen. Sæt i en 200 grader varm ovn i ca. 35-45 min. til mosen er gylden. Server med en grøn salat.

Velbekomme;o)

 

Udskriv denne side

 

Nyhedsbrev
Modtag nyheder, tilbud og inspiration fra Dalbakkegaard i din indbakke.

Design og produktion: Krydspunkt.dk