Frilandskylling braiseret i øl og honning


6 personer

af Kok, Jonas Arild

Ingredienser
Braiseret kylling:



Frilandskylling fra Dalbakkegaard, 2,0 - 2,5 kg

0,5 L mørk øl
4 spsk. honning
3 løg
3 æbler
2 dl. madlavningsfløde
2,5 dl hønseboillon
2 spsk olie til stegning
Salt og peber

Salat med granatæble,dadler og appelsin-dressing
Gode blandede salater
15 friske dadler
1 granatæble
3 æbler

Dressing
3 store appelsiner
1 spsk. god olie
(eks. koldpresset rapsolie)
2 spsk. sukker

 

 



Fremgangsmåde: 


Tænd ovnen på 200°C.

Kyllingen skæres eller klippes i mindre stykker og krydres med salt og peber. Stykkerne lægges på en varm stegepande og brunes ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne.

Kyllingestykkerne fordeles i en stor bradepande. Æbler og løg skæres i både og lægges rundt om kyllingestykkerne.

Øl, honning og hønsebouillon blandes, og hældes over kyllling, æbler og løg. Det hele krydres med salt og peber. Bradepanden sættes i ovnen og steger i ca. 35 minutter.

Dadlerne udstenes og skæres i kvarte. Granatæblet klemmes, så kernerne løsner sig, deles og kernerne tages ud med en ske eller kniv. Æblerne skæres i tern. Det hele blandes med salaten.

Til dressingen presses appelsinerne og røres med sukkeret og olien og vendes i salaten.

Når kyllingen har stegt i ca. 30 minutter hældes væden fra bradepanden op i en kasserolle, og koges ind til det halve. Fløden tilsættes og sovsen koges op i 2 minutter.

Serveres med brune ris, fuldkornspasta eller ovnstegte kartofler.

Til maden anbefales en god hvedeøl.

Velbekomme...

Ekstra: test
 
subheader: test

Udskriv denne side